Ο δήμος Αίγινας κόβει δέντρα παίρνει τους κορμούς και παρατάει τα κλαδιά;

Ο δήμος Αίγινας κόβει δέντρα στο λόφο πάνω από την παραλία Καμάρες, παίρνει τους κορμούς και παρατάει τα κλαδιά στο έλεος της φύσης και των κατοίκων;

Πέρυσι κατ’ ομολογία του κ. Δημητρόπουλου υπάλληλοι του δήμου έκοψαν τα δέντρα στο λόφο πάνω από την πολύπαθη παραλία Καμάρες, πήραν τους κορμούς και άφησαν τα κλαδιά.

Φέτος το κόψιμο συνεχίστηκε ακάθεκτο και ακόμα χειρότερο σε τέτοιο βαθμό ώστε ο λόφος να μοιάζει σχεδόν «καραφλός», και αν συνεχιστεί αυτή η καταστροφή το «σχεδόν» θα είναι περιττό.

Ο κ. Δημητρόπουλος αρνείται ότι φέτος ενήργησε ο δήμος, αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι, σίγουρα έδωσε το «καλό παράδειγμα» σε άλλους να το κάνουν. (Να μη θυμηθούμε και το κόψιμο του αιωνόβιου δέντρου στην πλατεία κάτω στο λιμάνι, δίπλα στην ψαραγορά, που η κυρία Σκαλτσιώτη συμβούλεψε το κόψιμό του -η οποία παρεμπιπτόντως όπως πληροφορούμαστε πληρώνεται αδρά για να δίνει τις «συμβουλές» της για τέτοιες ανήκουστες καταστροφικές ενέργειες και ο δήμος να τις εκτελεί.

Στο θέμα μας τώρα, οι κορμοί που κόπηκαν στο λόφο της παραλίας Καμάρες είναι και πάλι άφαντοι(για το τζάκι τους τούς έκοψαν άραγε;), ενώ τα κλαδιά παρατημένα και πάλι κάτω, να κλείνουν ακόμα και το δρόμο που μπορεί να κατέβει κάποιος στην παραλία, και βέβαια με μεγάλο κίνδυνο να πιάσει φωτιά, διότι τα ξεραμένα κλαδιά είναι ως γνωστόν ιδιαιτέρως εύφλεκτα.

Χτές 24/4/17, πολίτες της Αίγινας και η συλλογικότητα Βιότοπος, πήγαν να τα μαζέψουν και να τα κάψουν για να μην έρθουν τα χειρότερα.

Εκτός όλων αυτών, οι κάτοικοι που θα κατέβουν να κάνουν το μπάνιο τους με τα παιδιά τους, θα βρουν την παραλία με ελάχιστη σκιά πλέον, διότι τα μεγαλύτερα δέντρα κόπηκαν.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού, πως όποιος δει να κόβονται δέντρα και δεν το καταγγείλει έχει εξίσου την ευθύνη, και σε ότι αφορά το δήμο Αίγινας τον θεωρούμε υπεύθυνο (μαζί με όλες τις υπεύθυνες υπηρεσίες του περιβάλλοντος της Αίγινας και τις Περιφέρειας) να βάλει ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτή την καταστροφή, μαζί με τις υπόλοιπες που έχουμε καταδείξει εδώ και καιρό (όπως π.χ. σε σχέση με τα σκουπίδια που συνεχίζουν πέφτουν στη θάλασσα και να τη μολύνουν, όπως επίσης και τους λόφους κάτω από τον παραλιακό δρόμο) .

Δείτε επίσης:

                     

1 thoughts on “Ο δήμος Αίγινας κόβει δέντρα παίρνει τους κορμούς και παρατάει τα κλαδιά;

  1. Παράθεμα: Το περιβάλλον στην Αίγινα εκπέμπει SOS | viotopos

Σχολιάστε